Deju un kustību terapija bērniem un pieaugušajiem

Deju un kustību terapija bērniem un pieaugušajiem

Deju un kustību terapija ir veselības aprūpes profesija, kas savā darbā izmanto mākslu – deju un kustību, – lai uzlabotu fizisko, emocionālo, kognitīvo (uztvere, atmiņa, domāšana u.c.) un sociālo veselību. Bērniem deju un kustība terapija ir jo īpaši piemērota, jo palīdz paust savas domas un jūtas drošā un radošā veidā. Īpaši piemērota deju un kustību terapija ir cilvēkiem ar valodas un attīstības grūtībām, kad verbāla sevis izpausme ir apgrūtināta.

Deju un kustību terapija bērniem

Bērni mijiedarbojās un piedzīvo pasauli caur kustību un fizisku iesaistīšanos. Viņi mēdz paust savas emocijas, bailes, neapmierinātību, prieku, dusmas caur ķermeni. Daži bērni cīnās, lai pārvaldītu savas emocijas, citi nomāc un noslēdzās.

Sociālās adaptācijas grūtības, bieži vien ir problemātiski, atpazīt un saprast savas emocijas, kā rezultātā tas atainojas bērnu uzvedībā kā agresija, vai kā noslēgšanās sevī un trauksmainība, grūtības iekļauties sociālajā vidē.

Deju un kustību terapija var būt palīdzoša abos gadījumos, lai drošā, atbalstošā vidē un veidā, veicinātu bērnam veselīgu kustību pieredzi, konstruktīvu emociju izlādi darbībā.  

Izmantojot radošus uzdevumus, spēles un fiziskas aktivitātes, lai uzlabotu kustīgumu, līdzsvaru, koordināciju, kā arī samazinātu muskuļu sasprindzinājumu. Bērnam tiks attīstītas sociālās prasmes, pilnveidotas komunikācijas iemaņas, paaugstināts pašvērtējums, veicināts pozitīvs priekšstats par sevi, savu ķermeni, attīstīts radošums, savu resursu apzināšanās.

 


Deju un kustību terapija pieaugušajiem

Trauksme apgrūtina ikdienas uzdevumu veikšanu (ēšanu, tīrīšanu, bērnu aprūpi, darba veikšanu), trauksme, kas negatīvi ietekmē līdzcilvēkus, stress, nomākts garastāvoklis, neziņa par nākotni, biedējošas un nekontrolējamas domas, problēmas ar miegu, nespēja aizmigt.  Emocionālas problēmas, neatrisināti konflikti, intensīvi pārdzīvojumi, par kuriem ir grūti runāt.

Terapija Jums var palīdzēt caur ķermeni izkustināt emocijas, relaksēties, atbrīvoties, samazināt muskuļu sasprindzinājumu. Izprast un pieņemt savu emocionālo un fizisko stāvokli, palielināt muskuļa spēka funkciju, kustīgumu, koordināciju, līdzsvaru, izjūtas formulēt vārdos, attīstīt sevis apzināšanos, nonākt kontaktā ar iekšējiem resursiem, radošo potenciālu, veicina pašapziņu, pašcieņu.

Sākotnēji tiek noteikti terapijas mērķi. Sesiju veido saruna un kustību aktivitāte. Procesā tiek izmantota mūzika, dažādi palīgmateriāli (bumbas, audumi, lakati). Deju un kustību terapija nodrošina konfidencialitāti, tā notiek drošā un atbalstošā vidē. Kustība nav tikai vingrinājumi, bet valoda kā Jūs komunicējat.

Nav nepieciešama iepriekšēja pieredze dejā.

Sesijas ilgums: 60minūtes.

Papildu informācija par deju un kustību terapiju pieejama šeit

 

Mēs izmantojam sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu jums ērtāku un drošāku mājaslapas lietošanas pieredzi. Turpinot pārlūka sesiju vai nospiežot pogu «Piekrītu», jūs apstiprināt, ka piekrītat izmantot sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat atcelt savu piekrišanu, mainot pārlūka iestatījumus un izdzēšot saglabātās sīkdatnes. Izvērsts Privātuma Politikas apraksts pieejams šeit.zzz