Beatrise Upeniece

Beatrise_Upeniece_uztura_specialiste_Vivendi_centrs_.png

Beatrise Upeniece

Uztura speciāliste

Uzskatu, ka sakārtotai, sabalansētai un pilnvērtīgai ēdienkartei dažādu saslimšanu profilaksē un veselīga dzīvesveida uzturēšanā kopumā ir neatsverama nozīme, bet mūsdienu informācijas gūzmā cilvēkam ir viegli apjukt.

Esmu apguvusi jaunāko un aktuālāko informāciju uztura jomā, tādēļ vēlos palīdzēt cilvēkiem ar dažādiem ēšanas traucējumiem, uzlabojot attiecības ar ēdienu. Tāpat spēju palīdzēt cilvēkiem, kuri sirgst ar dažādām hroniskām kaitēm (sirds un asinsvadu slimības, podagra, cukura diabēts, aptaukošanās u.c.), kā arī tiem, kuri vienkārši vēlas pilnveidot savu uzturu, samazināt vai palielināt svaru. Veidojot personalizēto ēdienkarti un sniedzot rekomendācijas, man ir svarīgi, ka konkrētajam cilvēkam izstrādātais plāns ir reāli izpildāms. Veselīgam uzturam nav jābūt apgrūtinošam, bet gan organiski jāiekļaujas cilvēka ikdienā, veidojot to ilgstpējīgāku un palīdzot sasniegt vēlamos rezultātus.

Šobrīd studēju kosmetoloģiju, tāpēc specializējos arī jautājumos par veselīgas ādas uzturēšanu ne tikai no ārpuses, bet arī iekšēji. Sniedzu rekomendācijas dažādu ādas saslimšanu un nepilnību gadījumos.

Kā sportistei, kas piedalījusies vairākās Latvijas un Eiropas mēroga sacensībās, mani interesē profesionālu un amatieru sportistu uzturs, interesējos arī par veģetārismu, probiotikas saturošu produktu labvēlīgo ietekmi uz organismu un sezonālu, ātri un vienkārši pagatavojamu ēdienkaršu izveidi.


Izglītība

Rīgas Stradiņa universitāte, Rehabilitācijas fakultāte, bakalaura profesionālais grāds veselības aprūpē un uztura speciālista kvalifikācija, 2020.gadā


Profesionālā pieredze

SIA “OnPlate” pirmsskolas un skolas vecuma bērnu un jauniešu izglītības programmas par uzturu pasniedzēja 2020.g.– šobrīd

Ēdienkaršu sastādīšana dažādu projektu ietvaros

Ilggadēja sportiste

Konferenču un semināru apmeklēšana veselības aprūpes jomā.


Dalība asociācijās

Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas biedre.


Publikācijas/video

Publikācija: "Ceturtdaļa ogļhidrātiem un olbaltumvielām. Kā saplānot "veselīgo šķīvi""". 

Mēs izmantojam sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu jums ērtāku un drošāku mājaslapas lietošanas pieredzi. Turpinot pārlūka sesiju vai nospiežot pogu «Piekrītu», jūs apstiprināt, ka piekrītat izmantot sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat atcelt savu piekrišanu, mainot pārlūka iestatījumus un izdzēšot saglabātās sīkdatnes. Izvērsts Privātuma Politikas apraksts pieejams šeit.zzz