Jauna rubrika – #UzturaSpeciālistsIesaka

Jauna rubrika – #UzturaSpeciālistsIesaka

Jau izsenis zināms, ka augļos, dārzeņos un ogās ir atrodami dažādi vērtīgi mikroelementi un vitamīni, kas jo īpaši uzturā ir nepieciešami rudens un ziemas periodā, lai stiprinātu imunitāti.

Veselības centra Vivendi jaunajā rubrikā #UzturaSpeciālistsIesaka uztura speciāliste Aija Libere katru mēnesi stāstīs par kādu produktu, kā arī padalīsies ar ātri un viegli pagatavojumu recepti – gardākām, veselīgākām maltītēm un labākai labsajūtai! 


PAVASARA ZAĻUMI

Pavasaris ir brīnišķīgs brīdis, lai dotos dabā pēc veltēm, kas bagātas ar dažādiem vērtīgiem vitamīniem un minerālvielām. 

Vai jau esi mēģinājis(-usi) savu ēdienkarti papildināt ar nātrēm, lakšiem vai jaunajām pieneņu lapiņām? 

Veselības centra Vivendi uztura speciāliste Liene Sondore iesaka pagatavot kabaču plācenīšus un pavasara zaļumu salātus - tie sniegs ne vien atspirdzinājumu, bet arī enerģijas devu!


MARTA DĀRZENIS – BIETE

Bietes pavisam noteikti ir vērts iekļaut savā ēdienkartē, jo tās ir ne vien bagātīgs šķiedrvielu avots, bet satur arī C vitamīnu, folskābi, kā arī kāliju, mangānu un magniju.


FEBRUĀRA DĀRZENIS – PASTINAKS

Pastinakos atrodamas tik ļoti vērtīgās šķiedrvielas un minerālvielas? Tāpat dārzenis ir bagātīgs C vitamīna avots.Tā saldenā garša un krēmīgā tekstūra bagātinās ierastās maltītes un palīdzēs atklāt jaunas garšas.

JANVĀRA DĀRZENIS – BRISELES KĀPOSTS

Briseles kāposts ir ārkārtīgi vērtīgs dārzenis – tajā atrodams gan C vitamīns, gan folskābe, gan A vitamīns un mangāns. Taču bieži vien šis dārzenis ir nenovērtēts. Kā skaidro uztura speciāliste, tas ir tamdēļ, ka nereti Briseles kāposti tiek nepareizi pagatavoti jeb pārgatavoti.

Ieskaties Aijas sagatavotajā receptē un ļauj šim dārzenim sevi pārsteigt ar lielisku garšu!

 


NOVEMBRA DĀRZENIS - TOPINAMBŪRS

Vai zināji, ka topinambūros sastāvā ir līdz pat 70% vērtīgā polisaharīda inulīna, kas ir iecienīta barība labajām zarnu baktērijām, kā arī palīdz no organisma izvadīt lieko holesterīnu un veicina veselīgu imūnsistēmas darbību? Tāpat šis dārzenis būs lieliska alternatīva kartupeļiem un citiem ogļhidrātu saturošiem dārzeņiem.

Mūsu uztura speciāliste Aija Libere iesaka izmēģināt pagatavot topinambūru humusu, ko varēs baudīt kopā ar maizes grauzdiņiem, dārzeņu stienīšiem vai kā mērci un lielisku papildinājumu pamatēdienam!



OKTOBRA OGA - ĶIRBIS


 

Mēs izmantojam sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu jums ērtāku un drošāku mājaslapas lietošanas pieredzi. Turpinot pārlūka sesiju vai nospiežot pogu «Piekrītu», jūs apstiprināt, ka piekrītat izmantot sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat atcelt savu piekrišanu, mainot pārlūka iestatījumus un izdzēšot saglabātās sīkdatnes. Izvērsts Privātuma Politikas apraksts pieejams šeit.zzz