Sertificēta uztura speciāliste, Apmācīttiesīgā statuss uztura specialitātē
Uzturam ir svarīga nozīme cilvēka dzīvē. Uztura paradumi ir viens no mūsu veselību ietekmējošiem faktoriem. Bieži cilvēku vidū pastāv kļūdains uzskats, ka uztura speciālisti liek ievērot ļoti ierobežojošas diētas, izslēdzot iemīļotus produktus. Patiesībā – es neaizliedzu nevienu produktu, bet norādu uz uztura kļūdām un palīdzu tās mainīt, sniedzot padomus un jaunas receptes, kuras pati esmu izmēģinājusi. Saviem pacientiem iesaku nepretoties pārmaiņām un būt mērķtiecīgiem. Tikai ar gribasspēku un mērķtiecību var sasniegt labu rezultātu jebkurā dzīves jomā, arī ēšanas paradumu maiņā.
Specializējos svara korekcijā, kā arī sniedzu konsultācijas dažādu slimību gadījumā (gremošanas sistēmas slimības, podagra, anēmija, 2. tipa cukura diabēts, sirds un asinsvadu slimības). Padziļināti interesējos par preventīvo medicīnu un uzturu kairinātu zarnu sindroma gadījumā. Kairinātu zarnu sindroma gadījumā pielietoju Low FODMAP diētu, kas nodrošina pašsajūtas uzlabošanos līdz 80 % gadījumos. Savas zināšanas par diētas pielietojumu guvu Monašas universitātes apmācībās (Austrālija).
Sniedzu konsultācijas arī par uzturu grūtniecības laikā, zīdaiņu uzturu (piebarojuma uzsākšana) un bērnu uzturu.
Sastādu individuālās ēdienkartes, ņemot vērā pacienta dzīvesveidu, veselības stāvokli un vēlmes.
Savas zināšanas papildinu, regulāri apmeklējot Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu Asociācijas, Ārstu Biedrības un citas Latvijas, kā arī Starptautiskās konferences un apmācību seminārus.
Esmu piedalījusies vairākos Rīgas domes Labklājības departamenta projektos, lasot lekcijas par veselīgu uzturu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem, pirmsskolas vecuma bērnu vecākiem, sēdoša darba veicējiem, sievietēm grūtniecības periodā. Citur Latvijā vadījusi uztura nodarbības skolēniem, skolēnu un pirmsskolas vecuma bērnu vecākiem, kā arī lasījusi lekcijas medicīnas darbiniekiem.
RSU, maģistra programmā „Uzturzinātne”, Mg. sc. sal. uzturzinātnē (2011.gads)
RSU, Rehabilitācijas fakultātē, Uztura akadēmiskā skola, uztura speciālista kvalifikācija (2009. gads)
Low FODMAP diētas pielietošana, Monash university (Austrālija)
Cilvēka mikrobioms. Zinātniski pamatotas medicīnas funcionāla pieeja. Izglītības medicīnas universitāte (Krievija)
SIBO Mastery programme. SIBO Doctor Education (Austrālija)
Dzīvesveida modifikācijas un nemedikamentozās atveseļošanās speciāliste. Preventage Lifestyle School (Krievija)
2010 - šobrīd Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu Asociācijas sertifikācijas komisijas locekle
2011.-2015. gadam Veselības Centru Apvienība, uztura speciāliste
2012. – 2017. gadam Āgenskalna klīnika, uztura speciāliste
2017.g. – 2022. gadam Stopiņu ambulance, uztura speciāliste un ESF projekta „Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi ” vadītāja
2012. – 2019. gadam profesionālā mācību iestāde “Spa School”, dietoloģijas pasniedzēja
2020. – šobrīd SIA “Panacea Premium”, uztura speciāliste
2024.- šobrīd Medicīnas centrs “Medfix”, uztura speciāliste
Publikācija: Glutēns. Kas tas ir? Un vai man ir glutēna nepanesība?
Publikācija: Kairinātu zarnu sindroms: Kā var palīdzēt Low FODMAP diēta?
Publikācija: Kairināto zarnu sindroms. Gastroenterologa, psihologa un uztura speciālista skatījumā.
Latviešu un krievu valoda